HTML

Irodai kávézó

Gondolatok egy irodából, menedzsment tanácsok egy kávé mellől.

Friss topikok

Linkblog

2010.05.12. 18:41 Irodista

Powerpoint az ellenség

Címkék: hibák prezentáció powerpoint tanulságok

A két hete kavart komoly vihart az a Powerpoint bemutató, amit Stanley McChrystal tábornok, az NATO erők afganisztáni parancsnoka prezentált. A diához a tábornok hozzáfűzte, aki megérti a slide-ot, megnyeri a háborút.


Ebben minden hiba benne van, amit egy prezentációban el lehet követni. Reméljük csak kommunikációs szempontból lett elbaltázva az egész, míg a katonai szempontból  a vezetők látják a kiutat.
Egy rossz bemutató, a hozzáértést vonja kétségbe. ezért néhány alapszabályt érdemes betartani.
1. Guy Kawasaki's 10/20/30-as szabálya
10 slide, 20 perc alatt, legalább 30-as betűmérettel.
2. Alexei Kapterev's Death By PowerPoint bemutatója

 

Érdemes még arra ügyelni, hogy a bemutató általában nem nyomtatott dokumentum, hanem az előadást kiegészítő része, mely hangsúlyozza az elmondottakat. Kerüljük a túl sok információt egy dián, a túl vibráló szineket és a különleges betűtípusokat.

 

Az ötlet, hogy a PowerPoint maga az ördög, már nem új.  Nem a ppt a gonosz, hanem annak egyes elemeit lehet rosszul felhasználni. A felhasználók túl sokat várnak a programtól, vagyis a diák nem helyettesíték a kommunikációt. 
A bemutatókat gyakran kiküldik a megbeszélések előtt, ezért óriási a kisértés, minden összefüggés szerepeljen rajta. Így válik a bemutató referenciaanyaggá, kézikönyvvé, leírássá, és veszti el az eredeti funkcióját.

A Powerpoint egy eszköz és nem a prezentáció, Te vagy az előadó, szóval Te készíted a prezentációt!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaikavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr741997461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása