HTML

Irodai kávézó

Gondolatok egy irodából, menedzsment tanácsok egy kávé mellől.

Friss topikok

Linkblog

2010.05.27. 16:02 Irodista

Netszemle - könyvkiadástól a korrupcióig

Címkék: korrupció stratégia vállalkozás vezetés

A kiadónak nem kellett, a szerző céget alapított, és saját kiadásban megjelentette könyvének harmadik kötetét - Könyvesblog.
 
Céljaik 35 százalékát érik el a magyar cégek egy kutatás szerint. Két érdekes megállapítás:
"Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a megkérdezettek 80 százaléka szerint saját vállalatának nincsenek konkrét céljai, vagy ha vannak is, nem tud róluk. A napi tettekre váltást akadályozza az is, hogy rossz a szervezetek időgazdálkodása, feladatszervezése és a munkamegosztása."
 
"A célok és tervek megvalósítási hányadosa több okból is alacsony a magyar cégeknél az ezer fős reprezentatív kutatás szerint: a legnagyobb problémák, a számonkérhetőséggel, az együttműködéssel és a célok feladattá való alakításával vannak."
 
A válság sem rengette meg a nagy cégek hirnevét - a Figyelő cikke.

Megmételyezi a vállalatokat a korrupció. Az Ernst & Young felmérése szerint a hazai cégvezetők egynegyede szembesült saját cégénél durva és büntetendő visszaélésekkel. A vezetők 76 százaléka fél a zavaros ügyek kipattanása miatti személyes felelősségre vonástól.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaikavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr772035775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása